MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1/2 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- yarım çay bardağı süt
- 3 kaşık su
- 2 kaşık kakao
KREMASI:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
HİNDİSTAN CEVİZİ
ÇİKOLATA veya çikolata sos
YAPILIŞI:
- kek hamurunu çırpıp yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcamda 180 derecede 20 dk pişirdim.
- kek pişerken krema malzemelerini tencereye koyup pişirip soğumaya bırakın.
- pişen keki bir süre soğutup ağzı geniş bir çay bardağı ile kesin 24 tane çıktı
- 1 tanesini elinize alıp kremadan sürüp 2. katı kapatın kenarlarına da kremadan sürüp hindistan cevizine bulayın toplam 12 adet pastamız oldu
- üzerine çikolata eritebilirsiniz, bende çikolata sosu vardı onu sürdüm, 1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment