Malzemeler:
* 500 gr yıkanmış ve incecik kıyılmış ıspanak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz,baharat
Beşamal Sos Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 yemek kaşığı un
* 1,5 - 2 su bardağı soğuk süt
* Tuz
* Bir kaç damla zeytinyağı
Üzeri İçin:
* Büyük bir kase rendelenmiş kaşar
Beşamal sosun yapılışı için lütfen burayı tıklayın
Yapılışı:
*Geniş bir tencerede yağı eritin
* Tencereye soğanları atın
* Pembeleşene kadar kavurun
* Üzerine ıspanakları doldurun
* İyice ıspanakları çevire çevire kavurun
* Kavrulan ıspanaklara tuz ve baharat ilave edin
* Fırın kabınızı yağlayın
* Ispanakları kabınıza boşaltın ve düzleyin
* Üzerine yaptığınız beşamal sosu dökün
* Sosun üzerine bolca kaşar serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında
* Alt üst kızarana kadar pişirin
* Tahmini 20 dakika
* Fırından çıkan yemeği sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve güzel bir yemektir.
* Davet sofralarında yerini çok kolayca alır.
* Ispanakları önceden kavurup dolapta saklayabilirsiniz.
* İsteyen ıspanağa kıyma ekleyebilir.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Tepsi büyüklüğü size kalmıştır.
* Kalın isterseniz küçük tepsi seçebilirsiniz.
* İnce isterseniz büyük tepsi seçin
* Ispanakların iyice suyunu kurutun
* Sulu ıspanak kavurmanın tadını bozar
* Kavururken çok sulanır.
* Beşamal sosu yaparken püf noktalara bakın.
* Kaşar rendesi miktarı size kalmıştır.
KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR.
No comments:
Post a Comment