Tuesday, April 8, 2014

BEŞEMAL SOSLU FIRINDA ISPANAK




Malzemeler:

* 500 gr yıkanmış ve incecik kıyılmış ıspanak

* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan

* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ

* Tuz,baharat





Beşamal Sos Malzemeler:


* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

* 2 yemek kaşığı un

* 1,5 - 2 su bardağı soğuk süt

* Tuz

* Bir kaç damla zeytinyağı





Üzeri İçin:

* Büyük bir kase rendelenmiş kaşar




Beşamal sosun yapılışı için lütfen burayı tıklayın






Yapılışı:

*Geniş bir tencerede yağı eritin

* Tencereye soğanları atın

* Pembeleşene kadar kavurun

* Üzerine ıspanakları doldurun

* İyice ıspanakları çevire çevire kavurun

* Kavrulan ıspanaklara tuz ve baharat ilave edin

* Fırın kabınızı yağlayın

* Ispanakları kabınıza boşaltın ve düzleyin

* Üzerine yaptığınız beşamal sosu dökün

* Sosun üzerine bolca kaşar serpin

* 180 derecede ısıtılmış fırında

* Alt üst kızarana kadar pişirin

* Tahmini 20 dakika

* Fırından çıkan yemeği sıcak sıcak servis yapın

* Afiyet Olsun..




NOT:

* Çok lezzetli ve güzel bir yemektir.

* Davet sofralarında yerini çok kolayca alır.

* Ispanakları önceden kavurup dolapta saklayabilirsiniz.

* İsteyen ıspanağa kıyma ekleyebilir.

* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.





* Tepsi büyüklüğü size kalmıştır.

* Kalın isterseniz küçük tepsi seçebilirsiniz.

* İnce isterseniz büyük tepsi seçin

* Ispanakların iyice suyunu kurutun

* Sulu ıspanak kavurmanın tadını bozar

* Kavururken çok sulanır.




* Beşamal sosu yaparken püf noktalara bakın.

* Kaşar rendesi miktarı size kalmıştır.





KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR.

No comments:

Post a Comment