boya kalemi kurabiye |
bu boya kalemleri ,çocuğunuzun hiçbir yeri karalamadan emanet edebileceğiniz masum bir atıştırmalığı olacak :))
biraz kırıntı olur ama karalanmış sandalyeden iyidir :)
ben ders çalışmaya gidiyorum...sorularınızı ennnn erken nasip olursa pazartesi cevaplayabileceğim...:) yorum ve facebook beğenilerinizle desteklerinizi bekliyorum....:)
ve sınav için duaaa ;)
kalem kurabiye |
malzemeler....
- 150 gr yumuşak tereyağ
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri(200 ml. lik bardak)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
süslemek için..
- 80 gr. bitter çikolata
- renkli gıda boyaları
yapılışı.....
- yumuşak tereyağ bir kaba alınır..
- pudra şekeri , yumurta beyazı, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır..
- aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur...
- hamur ikiye bölünür...yarısı sade şekilde ayrılır..diğer yarısıda kaç gıda boyası renginiz varsa ona göre tekrar bölünür..
- her parça hamura gıda boyasından tozsa toz şekilde kürdan ucu ile, sıvı kullanıyorsanızda ona göre renk katarak iyice yoğrulur...
- her renk uzun uzun şerit haline getirilerek dizilir...inceliği size kalmış.
- sade hamurdan büyükçe veya iki parça halinde hamur ince şekilde açılır...
- dikdörtgen açmaya özen gösterilir..
- uzun şeritler halinde kesilir....bu lesme işini renkli şerit yaptığımız hamurların ebatlarına göre ayarlamalıyız..o yüden bir şeriti koyup deneyerek ne kadar genişlikte kesmemiz gerektiğini anlayabiliriz..
- ince rulo şerit kestiğimiz düz şerit ortasına konur...renkli şerit tam ortada kalacak şekilde sade hamurun iki tarafı birleştirilir..elle iyice sabitlenir....ve avuç içleri ile tagahta ileri geri rulo yapma şeklinde biraz uzatılır....
- kalemin ne boyutta olmasını istiyorsanız ,ister bu ruloyu ikiye kesin ister büyük kalemler yapın , yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir...
- 200 dereceli fırında pişirilir...
- soğuyan kalemlerin ucu bıçak yardımı ile sivrileştirilir...
- arka kısmı eritilmiş çikolataya batırılır....yine yağlı kağıt üzerinde donması beklenir...
- donduktan sonra servise hazır....
No comments:
Post a Comment