Thursday, April 17, 2014

hazır büzgülülü baklava

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün hazır büzgülülü baklava makalesini paylasmaya karar verdik.

Merhaba Pasta Dostları :=) Size bugün yine bir tatlı birde tuzlu 2 adet tarifim var. İlk tarifim bayramın olmazsa olmazı baklava. Gelen misafirlerim çok beğendi sizinde denemenizi tavsiye ediyorum. Çok hafif ve lezzetli ;)

http://www.pastamolurmusun.com/

Bugünün Tarifi

hazir buzgululu baklava 1http://www.pastamolurmusun.com/

Malzemeler


  • 1 Paket hazır baklavalık yufka

  • 250 gr Kaymak

  • 1 Çay bardağı Sıvı yağ

  • 2 Su bardağı Şeker

  • 2 Su bardağı Su

hazir buzgululu baklava 2http://www.pastamolurmusun.com/

 http://www.pastamolurmusun.com/

Yapılışı

Kaymak bir tavada eritilir. ( Kızartmayın !) İçine sıvı yağ dökülür. Baklavalık yufka tezgahın üzerine serilir. Her tarafı bir fırça ile yağlanır.(Hazırladığımız yağ ile ) Üzerine 1 Kat daha yufka serilir. Oklava ile geniş tarafından doğru sarılır. Elle hafifçe büzüştürülür. Yavaşça oklavadan çıkartılıp, tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bitinceye dek işlem devam eder. (Her seferinde 2 şer kat yufka ) Hepsi bittikten sonra kalan yağ ile -yumurta sürer gibi- hepsinin üzeri yağlanır. Bıçakla istenilen büyüklükte kesilir. Önceden ısıtılmış 200° fırında -üzeri kızarıncaya- dek pişirilir. Bu sırada 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı su güzelce kaynatılır. Kıvamı çok koyu olmayacak. Kaynatılan şerbet, -fırından çıktıktan- sonra tatlının üzerine dökülür. ( Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak)

Afiyet Olsun ...

 http://www.pastamolurmusun.com/


Ziyaret edilmesi gereken ilginc makaleler : hazır yufka ve irmikli

No comments:

Post a Comment