Merhaba Pasta Dostları :=) Size bugün yine bir tatlı birde tuzlu 2 adet tarifim var. İlk tarifim bayramın olmazsa olmazı baklava. Gelen misafirlerim çok beğendi sizinde denemenizi tavsiye ediyorum. Çok hafif ve lezzetli ;)
http://www.pastamolurmusun.com/
Bugünün Tarifi
http://www.pastamolurmusun.com/
Malzemeler
- 1 Paket hazır baklavalık yufka
- 250 gr Kaymak
- 1 Çay bardağı Sıvı yağ
- 2 Su bardağı Şeker
- 2 Su bardağı Su
http://www.pastamolurmusun.com/
Yapılışı
Kaymak bir tavada eritilir. ( Kızartmayın !) İçine sıvı yağ dökülür. Baklavalık yufka tezgahın üzerine serilir. Her tarafı bir fırça ile yağlanır.(Hazırladığımız yağ ile ) Üzerine 1 Kat daha yufka serilir. Oklava ile geniş tarafından doğru sarılır. Elle hafifçe büzüştürülür. Yavaşça oklavadan çıkartılıp, tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bitinceye dek işlem devam eder. (Her seferinde 2 şer kat yufka ) Hepsi bittikten sonra kalan yağ ile -yumurta sürer gibi- hepsinin üzeri yağlanır. Bıçakla istenilen büyüklükte kesilir. Önceden ısıtılmış 200° fırında -üzeri kızarıncaya- dek pişirilir. Bu sırada 2 su bardağı şeker ile 2 su bardağı su güzelce kaynatılır. Kıvamı çok koyu olmayacak. Kaynatılan şerbet, -fırından çıktıktan- sonra tatlının üzerine dökülür. ( Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak)
Afiyet Olsun ...
http://www.pastamolurmusun.com/
Ziyaret edilmesi gereken ilginc makaleler : hazır yufka ve irmikli
No comments:
Post a Comment