Saturday, November 2, 2013

Halkla İlişkiler Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu



Halkla İlişkiler Mezunları İş Alanı İş İmkanı İş Durumu












halkla iliskiler mezunlari is alani is imkani is durumu 1

halkla ilişkiler bölümü
Halkla İlişkiler Meslek Bilgisi

Halkla İlişkiler bölümü puan türü TS-1 dir.

Halkla İlişkiler Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

İnsanlarla iyi ilişkiler kuran iletişimi güçlü, araştırma merakı olan, dışa dönük, girişken, dış görünümüne önem verip özen gösteren, güzel ve etkili konuşabilen kişiler olmaları gerekmektedir.

Halkla İlişkiler Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Ekonomi, iletişim bilimlerine giriş, örgüt teorisi, siyasal düşünceler tarihi, siyaset bilimi, tanıtım yönetimi ve teknikleri, pazarlama ve reklamcılık, örgüt psikolojisi, siyasi iletişim, kişiler arası iletişim, eleştirel teoriler, halkla ilişkiler uygulamaları, reklam tasarımı, içerik analizi ve güzel konuşma dersleri görülmektedir.

Halkla İlişkiler Mezunlarının Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme

Kamu kurum ve kuruluşlarda iş bulabilirler. Özellikle özel sektörde hemen hemen tüm büyük şirketlerin halkla ilişkiler birimleri olduğundan bu alanlarda çalışabilirler. Kendisini iyi yetiştirmiş ve en az 1 yabancı dili iyi derecede bilen Halkla İlişkiler, Halkla ilişkiler ve tanıtım, Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümlerinden mezunlarından, ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yükseklisans programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu işbirliği ile açılan-açılacak pedagojik formasyon programını başarıyla tamamlayanlar, lise ve dengi okullarda gazetecilik ve halkla ilişkiler öğretmeni olarak çalışabilirler.




No comments:

Post a Comment