Friday, May 9, 2014

Elmas Kurabiye



elmas kurabiye 1


Merhaba..

Bir blogger furyası ile karşınızdayım bugün, Elmas Kurabiye :) Birçoğunuz denedi, denedikçe beğendi, tekrar yaptı :) Bir kaç yıl evvel yaptığım bu kurabiyelerin esmeri bu nefis kurabiyeler..

Misafirlerimin damağında alışılmışın dışında bir tat bırakmak için, sevgili Zeliha' dan not ettiğim bu kurabiye bugün sizlerle..

Malzemeler:

250 gr. tereyağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 çorba kaşığı kakao

3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

Tozşeker

Kakaolu Fındık Kreması

Yapılışı:

Yoğurma kabına oda ısısında yumuşatılmış tereyağ, yumurta ve pudra şekeri alınıp harmanlanır.

Kabartma tozu, vanilya ve kakao da karışıma eklenerek özleştirilir. En son un elenerek eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğrulur.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el yordamıyla yuvarlanır, ortası hafif çukurlaştırılıp heryeri toz şekerle mantolandırılır.

Her bir kurabiye tepsiye dizildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.

Pişip soğuyan kurabiyelerin ortasındaki çukurlara ister krema torbası ile ister çay kaşığı ile kakaolu fındık kreması doldurulur.

Servis yapılır.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment